Nyheder

Hammerum Skole laver prototyper til Naturkraft

7. klasse på Hammerum Skole er i dag ved at lave deres prototyper færdige til præsentationen for Naturkraft på mandag.

De har brugt ugen på at arbejde med den gode museumsoplevelse samt naturens elementer og det er der kommet rigtigt meget spændende ud af.
Så glæd dig til på mandag Mette Hindkjær.

De har arbejdet med månens tiltrækningskraft, vindens styrke, solen kraft og meget mere. Hvem vil ikke gerne styre månen, puste om kap med viden, gå en tur i jorden indre … men pas på det bliver varmt til sidst… eller svømme mellem de store bølger.

Læs mere

Hammerum Skoles 7 klasse har i dag haft besøg fra Naturkraft.

Hammerum Skoles 7 klasse har i dag haft besøg fra Naturkraft.
7. klasse skal nemlig i denne uge arbejde innovativt med at komme med idéer til, hvordan man som besøgende ville kunne få en oplevelse af naturkræfterne (sol, vind og vand) i den kommende oplevelsesarena ved Ringkøbing.
Naturkraft vil stå klar i 2020 men 7. klasse får allerede nu mulighed for at arbejde med elementerne når de skal igennem den innovative proces for at komme med skæve, vilde og spændende ideer til Udviklingsansvarlig Mette Hindkjær fra Naturkraft.

Læs mere

Nina Thomsen fortæller om hvordan/hvorfor hun bruger entreprenørskab og innovation i undervsiningen

Fredag den 23. februar 2018 arrangerede Cesso.dk sammen med og på Aarhus Private Gymnasium en eftermiddag med udstilling af opgaver mv. fra projekt Bæredygtig energi til livet og Entreprenant opgavekatalog. Dagen var krydret med spændende oplæg med forskellige synsvinkler på entreprenørskab og innovation i undervisningen…

Hør Lektor Nina Thomsen forklare, hvorfor hun synes mulighederne i gymnasiereformen er spændende og hvordan/hvorfor hun bruger entreprenørskab og innovation i sin undervisning.

https://youtu.be/vbEYMFrc5ZE

Læs mere

Peter Thomsen giver elever feedback på opgave

Fredag den 23. februar 2018 arrangerede Cesso.dk sammen med og på Aarhus Private Gymnasium en eftermiddag med udstilling af opgaver mv. fra projekt Bæredygtig energi til livet og Entreprenant opgavekatalog. Dagen var krydret med spændende oplæg med forskellige synsvinkler på entreprenørskab og innovation i undervisningen…

Læs mere

2 d fra Herning Gymnasium fremlægger for Jobigen

2 d fra Herning Gymnasium fremlægger for Jobigen. Auditoriet bliver mørklagt og eleverne viser deres forslag til kampagnefilm. Hold da op … hvor der er blevet arbejdet flot med målgruppefokusering, virkemidler, narrativ-opbygning mv. og med stor respekt for emnets beskaffenhed (psykisk sårbarhed).
Vi glæder os til at videoerne bliver frigivet….

Læs mere

Tilbud fra ECOPARK Aarhus

Jeg har fået dette tilbud fra ECOPARK Aarhus, som var samarbejdspartner i vores projekt Bæredygtig energi til livet, der blev gennemført i Ringkøbing-Skjern, Skive, Struer, Herning, Ikast-Brande og Aarhus Kommune i skoleåret 2016/2017.

Tilbuddet et målrettet natur- og samfundsfag fra udskoling til ungdomsuddannelse.

Se tilbuddet nedenfor:
"Tilbud til alle naturfags- og samfundsfagsklasser på grundskolens 8. og 9. klassetrin, Gymnasier og Erhvervsskoler:

Gratis ekskursion og undervisning om vedvarende energi, el-lagring og fremtidens smarte el-system!

Læs mere

2d fra Herning Gymnasium besøger Jobigen

2d fra Herning Gymnasium har besøgt Jobigen på Viborg Gymnasium & HF - VGHF. Eleverne fik en indføring i begreberne psykisk syge, psykisk sårbare, mennesker med psykosociale problemstillinger og mange af de andre udtryk, der betegner den målgruppe, som opgaven fra Jobigen handler om.
De fik også viden om det at leve med en psykisk udfordring fra Pia, der siden sine tidlige teenageår har levet med udfordringer i forhold til hendes deltagelse på arbejdsmarkedet - uden selv at vide hvorfor før meget senere i sit liv.

Læs mere

Herning Gymnasium laver foløb for udskolingen på Hammerum Skole

2p fra Herning Gymnasium har i de sidste to dage gennemført et matematik/informatikforløb med 7. og 8. klasserne på Hammerum Skole.
Gymnasiet eleverne stod for undervisningen, hvor de blandt andet gjorde brug af mulighederne i Scratch.mit.edu og Kahoot.

Det er blevet til nogle flotte og meget forskelligartede spil/ forløb.

Der er blevet arbejdet intenst med it og matematik og humøret er højt selv her sidst på dagen fredag.

Samarbejdet er kommet i stand via Cesso.dks entreprenante opgavekatalog.

Læs mere

Ikast-Brande Gymnasieelever løser opgave for Frivilligcenter Ikast-Brande

28 elever fra 1. årgang på Ikast-Brande Gymnasium slutter januar af med at løse Frivilligcenter Ikast-Brandes udfordring fra Entreprenant Opgavekatalog.
Arrangementet var arrangeret af Fonden for Entreprenørskab - Midtjylland og Cesso.dk.

Læs mere

Netværksmøde i CRAFT

Cesso.dk har netop deltaget i det nationale CRAFT netværksmøde arrangeret af STIL - Styrelsen for IT og Læring i Forskerparken i Odense.
Til mødet deltog undervisere, skoleledere, kommunale- og eksterne konsulenter fra hele landet og vi havde fokus på IT og Innovation i undervisningen.
De fleste opgaver i Cesso.dks entreprenante opgavekatalog underbygger IT læring og digitale kompetencer og det er derfor spændende at deltage i et netværk med fokus på disse områder.

Læs mere

College360 fremlægger for STEA A/S

Elever fra College360.dk, har i deres teknologitimer på Grundforløb 2 arbejdet med STEA Group’s opgave fra Entreprenant Opgavekatalog.

Læs mere

Regionsworkshop "Innovation i Praksis"

I dag har Cesso.dk faciliteret en stor regionsworkshop i samarbejde med Fonden for Entreprenørskab, Learnmark Horsens og andre midtjyske ungdomsuddannelsesinstitutioner. Arrangementet er den anden ud af i alt tre workshops, der afvikles i forbindelse med Region Midtjyllands uddannelsesprojekt "Innovation i praksis".

Læs mere

Mercantec elever fremlægger for Stea A/S

HHX 3. årgang fra Viborg Handelsgymnasium fremlægger deres forslag til fremtidens EURpalle for Stea Engesvang
Der var rigtig mange gode bud – paller støbt i latex eller bioplast, sammenklappelige paller, paller uden søm, paller med plastic- eller aluminiumforstærkning og meget mere...

Læs mere

Edisson - Cesso.dks leder er med som dommer

I dag er vi med ved Danish Entrepreneurship Award i Fredericia, der arrangeres af Fonden for Entreprenørskab. Vores centerleder er dommer i Edison Konkurrencen, hvor mere end 11.000 elever fra landets 6. og 7. klasser har dystet om at opfinde den mest innovative idé omhandlende vand.

Læs mere

Spar Nord Fonden opgave bliver læst af EUD elever

3 EUD klasser fra henholdsvis Teknisk Skole Silkeborg - TSS, Skive College og Learnmark i Horsens mødtes i går på Learnmark Horsens for blandt andet at komme med løsningsforslag til Spar Nord Fondens ”Havfald skal væk”- opgave fra Cesso.dks entreprenante opgavekatalog....
Se opgaven her:
https://www.cesso.dk/cessodks-entreprenante-opgavekatalog
Det var en spændende dag, som blev faciliteret af Fonden for Entreprenørskab - Midtjylland , Insero og hvor også Tadaa kom med en udfordring til eleverne.

Læs mere

Mercantec på besøg på STEA A/S

3 årgang fra Mercantec var i dag på besøg hos Stea Engesvang for at få inspiration til at gå i gang med Steas udfordring: "En europalle (også EUR-palle) er en standardiseret palle, som bruges som underlag ved transport.
Europallen har en spændende historie. Faktisk havde skabelsen af denne palle en enorm betydning for samhandlen. Europallen blev først brugt i militært regi, men man fik hurtigt øjnene op for mulighederne for pallen inden for det almindelige handelsliv.

Læs mere

Sardes fra Nederlandene kommer på besøg

I går havde vi besøg af Sardes fra Nederlandene, som skulle høre mere om entreprenørskab i undervisningen. Vi besøgte Præstelundskolen og Ikast-Brande Gymnasium for at de kunne høre om undervisningsmetoder og -teorier, hvad eleverne selv mener og så selvfølgelig for at vise dem Cesso.dks entreprenante opgavekataloger.

Læs mere

Dalgasskolen samarbejder med RemisenBrande

6 klasserne fra Valhalla Dalgasskolen Brande har arbejdet intenst med opgaven for mellemtrinnet fra RemisenBrande. Her skulle eleverne skulle finde på aktiviteter for børn, der deltager i fester og arrangementer i RemisenBrandes lokaler. Tiden kan være lang for børn når der er familiefest – og 6. klasserne kom med mange flotte forslag til spil og andre aktiviteter, som man kan fordrive tiden med. Spillene var flot udviklet og udført i forskellige materialer som karton, pap, træ og andre var digitale forslag.

Læs mere

Engbjergskolen præsenterer for InfoSuite

5. klasserne på Engbjergskolen i Herning har netop afsluttet deres projekt i samarbejde med Infosuite A/S, hvor opgaven gik ud på, at eleverne skulle komme med bud på brugen af ”Smart City” begrebet i Herning by. Smart City dækker over anvendelsen af teknologi, data og partnerskaber til at skabe byudvikling præget af bæredygtighed, innovation og medborgerskab. Eleverne kom med særdeles gode bud på bl.a. apps og andre tekniske løsninger, som de præsenterede for InfoSuite.

Læs mere

Lind Skole fremlægger for egetæpper

To 2. klasser fra Lind Skole har netop besøgt egetæpper i Herning, hvor de med stort engagement fremlagde resultatet af deres opgave. Eleverne kom med forslag til, hvordan egetæpper kan kommunikere til kunderne, at de skal købe miljøvenlige gulvtæpper. Samtidig have eleverne lavet farverige skitser til tre nye gulvtæppe designs på hhv. karton og som flotte malerier.

Læs mere

Deltagelse i afslutningen på Kulturfestival OFFRoad

I dag er vi med til at markere afslutningen på Kulturfestival OffRoad i Skive, ved en kæmpe event med titlen "OffRoad Breakout". Vi viser resultatet af vores særlige initiativ "Road of Sustainable Life", der har involveret en lang række kulturinstitutioner fra hele Regionen. Kulturfestival OffRoad er ligeledes en del af Århus2017. #offroad #aarhus2017

Læs mere

Afslutningsevent Bæredygtig energi til livet i Ringkøbings-Skjern Kommune

Afslutningen på projekt "Bæredygtig energi til livet" i Ringkøbing-Skjern Kommune. Projektet kan finde sted takket være støtte fra Århus 2017 og Region Midtjylland. De afsluttende events i såvel Ringkøbing-Skjern, Skive, Struer, Ikast-Brande, Herning og Århus Kommuner indgår som en del af Kulturfestival Off Road i Midt- & Vestjylland.

Læs mere

Afsluttende event i Skive Kommune

Afslutningen på projekt "Bæredygtig energi til livet" i Skive Kommune.
Projektet kan finde sted takket være støtte fra Århus 2017 og Region Midtjylland.
De afsluttende events i såvel Skive, Struer, Ikast-Brande, Herning, Århus og Ringkøbing-Skjern Kommuner indgår som en del af Kulturfestival Off Road i Midt- & Vestjylland.

Læs mere

Afsluttende event i Struer Kommune

Afslutningen på projekt "Bæredygtig energi til livet" i Struer Kommune.
Projektet kan finde sted takket være støtte fra Århus 2017 og Region Midtjylland.
De afsluttende events i såvel Struer, Ikast-Brande, Herning, Skive, Århus og Ringkøbing-Skjern Kommuner indgår som en del af Kulturfestival Off Road i Midt- & Vestjylland.

Læs mere

Afslutningsevent Bæredygtig energi til livet i Ikast-Brande og Herning Kommune

Afslutningen på projekt "Bæredygtig energi til livet" i Ikast-Brande Kommune og Herning Kommune.
Projektet kan finde sted takket være støtte fra Århus 2017 og Region Midtjylland.
De afsluttende events i såvel Ikast-Brande, Herning, Struer, Skive, Århus og Ringkøbing-Skjern Kommuner indgår som en del af Kulturfestival Off Road i Midt- og Vestjylland.

Læs mere

Nordre Skole på Danske Stenhuggerier i Nørresnede

1a og 1b fra Ikast Nordre Skole samarbejder med Danske Stenhuggerier - minder & mennesker. De har fået til opgave at finde nye måder at udnytte virksomhedens spildprodukter.
Når man producerer fliser til gulve og vægge opstår der et stort spild, materialet kan knække, afvige i udseende eller ikke være skåret i det rigtige format.

Læs mere

Langhøjskolen og Struer Forsyning

Langhøjskolens indskoling har i et samarbejde med Struer Forsyning haft til opgave at lave en collage om, hvad vi kan lave med strøm, og hvad vi kan lave ,når vi slukker for strømmen. Det blev til en 6 meter lang collage. Der blev taget flotte billeder af collagen, som kom i glas og ramme. Billeder blev overrakt til repræsentanter fra Struer Forsyning på virksomhedsbesøg (på Kobbelhøje Vandværk) d.9.3.17.

Læs mere

SkiveDNA

Tak for en hyggelig aften, i aftes, med SkiveDNA og alle de mange samarbejdspartnere. Vi glæder os til den 25. april, på Skive Handelsskole, hvor undervisere, samarbejdspartnere og andre interesserede skal debattere rammerne for det fremtidige samarbejde mellem SkiveDNA, skoler og eksterne samarbejdspartnere under kyndig ledelse af Lars Hajslund. Cesso.dk og Bæredygtig energi til livet er glad for at kunne være med til at træde stien for fremtiden.

Læs mere

Big Blue Skive samarbejder med Skivehus Skole

4. årgang fra Skivehus Skole arbejder med Big Blue Skive 2040 mellemtrins opgave. De er blevet bedt om at lave en model af et udkigstårn, hvori man skal kunne finde information om Skives flora, fauna og historie. For at kunne gøre dette har klassen arbejdet med arkitektur, organiske former, geometriske former, målestok forhold og meget mere.
Det er en kæmpe opgave, men der blev arbejdet hårdt og fokuseret da Cesso.dk var på besøg for at se, at elevernes tegninger i dag begyndte at tage form som tredimensionelle modeller.

Læs mere

2. årgang fra Lind Skole Besøger egetæpper

48 elever fra 2. årgang på Lind Skole har i dag været på besøg på egetæpper. De har fået til opgave at komme med 3 gulvtæppe-designs (tegninger), der viser at egetæpper A/S laver miljøvenlige gulvtæpper. Det er en stor mundfuld, men eleverne går til arbejdet med stor entusiasme. Flere var da også så imponerede af egetæpper, at de besluttede, at de gerne ville arbejde der, når de bliver voksne. Nogle vil køre truck, nogle vil passe en maskine og nogle vil designe mønstrene til tæpperne.

Læs mere

Videbæk Skole besøger RAH

5. Årgang fra Videbæk skole har et samarbejde med RAH om at gøre en forskel. Underviser Thomas Rindom Christensen fortæller at de har valgt et selvvalgt emne under Bæredygtig energi til livet. Det hedder at gøre en forskel. Underviserne vil med forløbet skabe en større viden omkring energiforbrug i forhold til internet, server osv. Sådan at eleverne bliver uddannet energi-agenter. Efterfølgende skal eleverne arbejde innovativt omkring hvordan man kan gøre en forskel i forhold til sig selv, sin familie eller vores omverden med fokus på energiforbrug og forurening.

Læs mere

Energi 2020 på Ringkøbing Skole

Energi2020 er, i forbindelse med projekt Bæredygtig energi til livet, blevet inviteret ud på Ringkøbing Skole, hvor ca. 60 elever fra 8. klasse har givet rigtig mange spændende bud på Energi2020's opgave.
Dagbladet kom forbi, tog billeder og skrev om det i avisen.

https://dagbladetringskjern.dk/ringkoebing/Elever-satser-paa-blaa-groen-...

Læs mere

Videbæk Skole besøger G-House

1. årgang fra Videbæk skole har været på besøg på G-House, som er G - faktors Lokaler.
Klasserne har fået til opgave at arbejde med det at være god mod hinanden. Hvordan er man egentlig god ved andre og hvad betyder det at være gode ved hinanden? Deres arbejde vil munde ud i en præsentation, en udstilling eller andet.
G-Faktor fortæller at G’et står for ”Gi’ det videre”. Hvad betyder det og hvad kan vi give videre?
Det er en spændende opgave de unge mennesker har sat sig for at løse for G-Faktor.

Læs mere

Holmsland Skole udstiller på Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne

Holmslands børn udstiller på Ringkøbing Bibliotek
Her holder foldede pindsvin øje med ungdomsafdelingen, hvor tegneserierne for en stund nyder at stå i en hver bogs drøm af en reol. I boglampens skær er der kig til børnebiblioteket hvor alt fra smykker, smykkeskrin, bogmøbler og en kæmpestor borg står udstillet.
Opgaven med at omforme bøgerne til nye ting er blevet taget alvorligt og det er der kommet en flot og unik udstilling ud af, der allerede har fået mange positive kommentarer fra brugere af Ringkøbing Bibliotek.

Læs mere

Alkjærskolen samarbejder med Fiskeriets Hus

3. A og B fra Alkjærskolen i Ringkøbing-Skjern Kommune samarbejder med Fiskeriets Hus om at løse deres opgave til indskolingen.
De skal udvælge sig en fisk eller et bunddyr fra det lokale område, som de synes er spændende og lave en beskrivelse af dyret, dets levebetingelser og adfærd. Deres resultat har de valgt at formidle via en animationsfilm.
Vi har fået denne besked fra Lisbeth Rudbeck, som er underviser for eleverne og som hjælper dem gennem processen:

Læs mere

læs denne opdatering fra Ikast-Brande Gymnasium

Eleverne på studieretningen Sprog og Identitet Ikast-Brande Gymnasium arbejdede på gårsdagens studieretningsdag med FN’s verdensmål. Dagen bød på hele 6 workshops, som hver havde et verdensmål som tema – nemlig Afskaf fattigdom, Stop sult, Sundhed og trivsel, Ligestilling mellem kønnene, Klimaindsats og Rent vand og sanitet.

Dejligt at de studerende kunne bruge Soroptimist International Danmark opgave i Cesso.dk's” Bæredygtig energi til livet” katalog til at undersøge et af verdensmålene - nemlig "ligestilling mellem kønnene"

Læs mere

Vi har fået denne dejlige tilbagemelding fra Nina Thomsen, Aarhus Private Gymnasium

Vi har fået denne dejlige tilbagemelding fra Nina Thomsen, Aarhus Private Gymnasium
"I efteråret 2016 deltog jeg i en workshop arrangeret af Cesso, der handlede om, hvordan man i grundskolen og på ungdomsuddannelserne kunne indarbejde innovation og arbejde innovativt. Begrebet ”innovation” var på daværende tidspunkt fremmed for mig i den forstand, at jeg kun forstod og kendte begrebet fra andre praksisser; jeg var ikke bekendt med, hvordan begrebet kunne vinde indpas i det almene gymnasium, STX, hvor jeg underviser i fagene dansk og billedkunst.

Læs mere

Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern fremlægger for G-Faktor

10 klasse fra Uddannelsescenter Ringkøbing - Skjern (UCRS) har arbejdet sammen med G - faktor omkring G-House. G-House er et fristed for unge, hvor de kan lave egne aktiviteter og prøve iværksætterdrømme af. Opgaven var at komme med forslag til hvordan man kan gøre G-House til "stedet"

Læs mere

læs denne opdatering fra Ikast-Brande Gymnasium

1f havde i onsdags besøg af Soroptimist International Danmark - en organisation der arbejder for kvinders rettigheder. Samarbejdet med Soroptimist International er en del af et tværfagligt forløb i klassen, hvor elever arbejder med FN-verdensmålet: "Ligestilling mellem kønnene".
1f har nu til opgave at udarbejde en kampagne for organisationen og deres projekter rundt omkring i verden. De endelige kampagner fremlægges for Soroptimist International på skolen i uge 5.

Læs mere

Åbning Aarhus 2017

I dag deltager vi i den officielle åbning af Århus 2017, hvor vores initiativ "Bæredygtig energi til livet" er en af de større strategiske satsninger. Vores centerleder Pia og vores projektleder Linda er stolte over at være en del af denne storslåede begivenhed

Læs mere

Aarhus Private Gymnasium fremlægger for Godsbanen

1 ASX fra Aarhus Private Gymnasium har i en uge arbejdet med at skabe forslag til hvordan Godsbanen kunne udvikle deres lokaler og ydre rum.
I deres arbejde benyttede de studerende sig af både billedkunstneriske muligheder og matematiske formler. Der blev lavet en konkurrence på skolen og de 3 mest målrettede opgaveløsninger kom med til dagens fremvisning for Ole og Trine fra Godsbanen.

Læs mere

Holmsland Skole får besøg af Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne

Dorthe og Gitte fra Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne var i går på besøg på Holmsland Skole og SFO Regnbuen for at sætte indskolingseleverne i gang med deres opgave. De medbragte en hel del kasser med frasorterede bøger, som de bad indskolingseleverne om at finde nye anvendelsesmuligheder til. Det bliver et spændende projekt, som elever nu skal arbejde med i de næste uger, og allerede til dette møde gik elever til opgaven med stor iver ” må vi lave lige hvad vi har lyst til og hvad med den kinesiske ordbog må vi også bruge den?”

Læs mere

Højgårdsskolen fremlægger for Horn Bordplader

Vi har i dag modtaget følgende tilbagemelding fra Horn Bordplader, der har været på besøg hos 5. klasse fra Højgårdsskolen, Herning Kommune, for at modtage elevernes løsningsforslag. Eleverne havde fået til opgave at komme med forslag til hvordan fabrikkens spildprodukter kunne genanvendes.
Teamleder Jesper Madsbjerg fortæller:

Læs mere

Lind Skole fremlægger deres løsningsforslag for egetæpper

9s fra Lind Skole fremlægger deres forslag til energibesparende-projekter, der kan hjælpe egetæpper med at nedbringe deres CO2- forbrug. Det er et stort arbejde for egetæpper gør allerede meget for at reducere men 9s er dygtige.

Læs mere

Aarhus Private Gymnasium gør sig klar til fremlæggelse for Godsbanen

1.g'erne afsluttede i mandags deres første AT-forløb, der har handlet om innovativ arkitektur.
1.g'erne har i fagene billedkunst og matematik skullet udarbejde små tredimensionelle bygningsmodeller, som skulle fungere som kreative og innovative forslag til, hvordan Godsbanen kan udnytte deres eksisterende rum og lokaler på en ny måde.
I morgen bliver de tre bedste ideer kåret, og eleverne bag disse udvalgte projekter skal i januar ned og præsentere deres arbejde for lederen af Godsbanen og en projektleder fra cesso.dk.

Læs mere

Hvidbjerg Vinduet har besøg af Parkskolen

7e og 7i fra Parkskolen, Struer har i dag besøgt Hvidbjerg Vinduet, hvor de fik et indblik i hvordan termoruder laves og i det hele taget hvordan moderne vinduer bliver til. Mange højlydte ”wauu” kom fra de unge da de fik lov til selv at skære glas over med diamant.
De to 7 klasser har nu en spændende periode foran sig, hvor de skal komme med forslag til fremtidens vinduer. Allerede inden de kom til Hvidbjerg Vinduet i dag, har de været i gang med at arbejde med emnet og forholdt sig til hvilke elementer der er vigtige for vinduers brugs- og salgsevne.

Læs mere

Hammerum Skole samarbejder med Herning Kommune Genbrug og Affald

5. klasse fra Hammerum Skole har taget imod Genbrug og Affald, Herning Kommune udfordring til at komme med kreative ideer til hvordan man kan genbruge Skrald.

Læs mere

Tjørring Skole på MCH

6. årgang fra Tjørring Skole er efterhånden eksperter på mad, lokale råvarer og bæredygtighed. Både fordi de har arbejdet med det gennem længere tid, og fordi de nu har kastet sig over MCH's opgave i projektkataloget i Bæredygtig energi til livet. MCHs årlige messe "Hest og Rytter" tiltrækker over 60.000 besøgende og strækker sig over flere dage.

Læs mere

Ikast-Brande Gymnasiums HF Linje på besøg på Harrild Hede Naturcenter

1.q og 2.q fra Ikast-Brandes Gymnasiums HF linje var i går på Harrild Hede Naturcenter for at finde inspiration til at løse naturcenterleder Gitte Eriksens opgave fra Bæredygtig energi til livet. De studerende skal finde på og udforme forløb for grundskolernes mellemtrin. Forløbene skal give mellemtrins eleverne et indblik i fænomenet bæredygtig energi og samtidig være overskuelige i praksis. Det er en stor mundfuld, men vi fornemmer at 1q og 2.q er de helt rigtige til opgaven.

Læs mere

Frivilling Børs i Ringkøbing-Skjern

Cesso.dk har i weekenden været på Frivilligbørs i Ringkøbing-Skjern Kommune. Her fik vi en snak med flere af vores samarbejdspartnere i kommunen, heriblandt Hjerteforeningen. Husk, det er stadigt muligt at melde sine elever og studerende på opgaver i alle kommuner. Man kan møde Marius fra Hjerteforeningen i både Aarhus og Ringkøbing-Skjern katalogerne.

Læs mere

Viby Skole på besøg hos Frontløberne

8.a fra Viby skole har været i lære som projektmagere/entreprenører hos Frontløberne i Aarhus og i dag har de så fremlagt 5 fine produkter. Vi så "et bilspil" i naturstørrelse, et samarbejdsprojekt skabt ud af elastikker, et fleksibelt bord i genbrugsmaterialer, en ide til hvordan brugt tøj bliver hipt samt et dialogskabende projekt bygget på egnsretter - og der var smagsprøver.

Læs mere

Videbæk Skole Besøger Vestjysk Marketing

Dejligt at kunne dele disse herlige billeder fra Vestjysk Marketings besøg på Videbæk skole.

Læs mere

Aarhus Private Gymnasium besøger Godsbanen

Aarhus Private Gymnasium er gået i gang med et MEGET spændende projekt i billedkunst.

Læs mere

Spjald Skole laver lækkert mad

1. årgang på Spjald Skole brugte fredagen på at arbejde videre med opgaven ”hvad er sundhed”, som Sundhedscenter Vest har givet dem. Der blev lavet lækkert mad i skolekøkkenet samt udarbejdet bevægelses-vendespil i SFO lokalet. Alle elever var utrolig fokuserede og målrettede, så der er nok en del forældre, der her i weekenden og fremadrettet får god hjælp i køkkenet.

Læs mere

Ikast-Brande Gymnasium og Musikskolen spiller sammen

Det var en fornøjelse af sidde på publikum bænkene og nyde de dygtige elever arbejde med musikken. Samarbejdet, som både musikskolen og Ikast-Brande Gymnasium regner med bliver en årlig tradition, er udsprunget af et møde omkring Bæredygtig energi til livet opgaverne. Det er vi på cesso.dk meget stolte af.

Læs mere

Haderup Skole besøger Reklamebureauet Konceptas

Indskolingseleverne fra Haderup Skole har i dag været på Konceptas i Herning, hvor de blandt andet har fået en rundvisning på Mediehuset Herning – to timer før deadline på dagens avis, så der var stor aktivitet. SPÆNDENDE…
Henrik Kjeldsen gav, i øjenhøjde, en fin introduktion til ”reklamen” , hvad er reklame, hvor finder man reklame og hvorfor bruger man reklame.
Så var det elevernes tur til at arbejde, de skulle finde og udklippe reklamer og almindelige artikler og så lægge dem i to bunker. Det var ikke let men de var dygtige...

Læs mere

Sdr. Virum Friskole på besøg på Mejeriet i Tarm

De yngste, fra Sdr. Vium Friskole i Ringkøbing Skjern Kommune, har fået til opgave at komme med forslag til en skulptur, der kan stå på Mejeriets græsplæne i Tarm. For at kunne løse denne opgave har de i dag været på Kulturhuset Mejeriet, hvor de har fået en rundvisning i huset, samt gået en rundtur i Tarms gader for at finde ud af, hvad en skulptur egentlig er for en størrelse.
Sidst på besøget ”frøs” alle elever selv til skulpturer på teaterscenen i Mejeriet.
Vi glæder os til at se hvad 0-3 klasse fra Sdr. Virum Friskole finder på!

Læs mere

Lind Skole på besøg ved egetæpper

Underviser Lotte Hyldgaard og 9s fra Lind Skole har i dag været på egetæpper, hvor de har fået en rundvisning og input til deres arbejde med at finde nye energispare-projekter, der kan hjælpe egetæpper med at nedbringe CO2-udledningen.
9s går ”all in” for at mindske CO2 udledningen og har derfor valgt at tage turen fra Lind til Industrivej Nord i Herning på cykel.

Læs mere

Film lavet at elever fra Tarm Skole omkring Momhøje Naturcenter

Når 4a fra Tarm skole får til opgave at udbrede kendskabet til Momhøje Naturcenter, så går de til opgaven med krum hals. Det er første gang at klassen producerer en film fra start til slut. Flot arbejde!!
Se videoen her:
https://www.facebook.com/cesso.dk/videos/1929778943916151/

Læs mere

Skarrild Skole på Besøg på fabrikken Horn Bordplader i Aulum

I Denne uge var 4-5. klasse fra Skarrild skole på besøg på fabrikken Horn Bordplader i Aulum. Her så vi hvordan bordplader i mange forskellige materialer blev produceret. Meningen er, at de to klasser efter jul i faget Håndværk og design skal finde måder, som spildprodukter fra bordpladeproduktionen kan anvendes på. Så vi håber på stor kreativitet til den tid.
Besøget blev sluttet af med slik, juice og lidt sundt. Vi var heldige – hilsen Hanne (underviser).
Også en lille tekst fra Jakob og Merle:

Læs mere

Design til improve life Challenge 2017

I dag deltager vores centerleder som lokaljurymedlem ved "Design to improve life challenge 2017" med 1000 skoleelever fra hele Region Midt :-) Spirende talent og udvikling i børnehøjde - fedt!

Læs mere

Spjald Skole på besøg på Sundhedscenter Vest i Ringkøbing

Så har 1. årgang fra Spjald Skole været på besøg på Sundhedscenter Vest i Ringkøbing. Eleverne havde inden besøget arbejdet med problematikken ”hvad er sundhed” og de havde derfor individuelle collager med, som samles til en udstilling på sundhedscentret.
Eleverne får hver en kopi, udformet som en dækkeserviet, med hjem så snakken kan gå over middagsbordet.
Forløbet med Sundhedscentret afsluttes med en dag i skolekøkkenet, hvor der skal arbejdes med den sunde madpakke.
Dejligt at se de mange fine og individuelle collager om sundhed.

Læs mere

Tarm skole på MOMHØJE

Hermed en dejlig tilbagemelding fra Tarm Skole:
Så har vi haft vores første event med Naturens Rige i Momhøje. Sikke en dag. Vores 4.årgang har fotograferet og filmet, spillet rollespil, testet grænser, været aktive og sociale og generelt bare haft en super god dag i det fri. I morgen skal der produceres reklamefilm til Naturens Rige, hvis vi er heldige og gode, bliver de lagt på Momhøje.dk. Børnene synes, det er så spændende, at det ikke bare er/var en almindelig udflugt, men at vi har en opgave/er på arbejde:-)
Tak fordi vi fik lov til at være med
Tina Kronborg

Læs mere

Opstart AArhus 2017

I dag er det store program, for Århus European Capital of Culture 2017, blevet offentliggjort. Vi er stolte af at indgå i kulturhovedstadsåret med vores initiativ "Bæredygtig energi til livet", der nu har 5400 tilmeldte elever fra 6 kommuner. Tak for støtten til Århus 2017! #århus2017 #europeancapitalofculture

Læs mere

Netværks- og Inspirationsdag for undervisere i Region Midtjylland

Undervisere fra hele Region Midtjylland deltager i dag i vores store Netværks- og Inspirationsdag, med fokus på innovation og entreprenørskab i undervisningen.
Deltagerne repræsenterer såvel grundskoler som ungdomsuddannelser, og dagen byder på fagligt relevante oplæg og netværkstid!

Læs mere
Anne Kirketerp holder oplæg

Netværks- og Inspirationsdag - maj 2016

Cesso.dk inviterer til Netværks- og Inspirationsdag - maj 2016 for undervisere med interesse for entreprenørskab. I kan læse mere i pdf'en her på siden.

Skulle der være nogle spørgsmål så kontakt os endelig, kontaktoplysninger kan findes under fanen Kontakt.

Læs mere

Frivilligbørsen i Ringkøbing-Skjern Kommune

Der blev skrevet en artikel i forbindelse med Frivilligbørsen i Ringkøbing-Skjern Kommune hvor Cesso.dk er fremhævet som den eneste virksomhed blandt en lang række foreninger.

http://dagbladetringskjern.dk/forside/frivilligboers-her-baerer-arbejdet...

Læs mere